mandag 27. juni 2011

Ristet, fersk kokos

Ingenting er bedre enn "ekte vare" , dette gjelder også kokos. Men det er ikke bare lett å få ut kokosen av nøtten. Så her er en fremgangsmåte for å få ut kokosen på en bra måte, så man kan oppbevare den fersk i en boks i kjøleskapet eller man kan riste den (som jeg gjorde til Angel Food kaken min) , ristet kokos holder ca en uke i lufttett boks i kjøleskapet, fersk holder nok noe lenger.




Kokos


Stikk ut de 3 små hullene på toppen av kokos nøtten med feks en skrutrekker eller syl slik at det blir huller så du kan helle ut den gode kokosmelken.
Legg nøtten på et bakepapir i ovn forvarmet til 175 grader og la den ligge der i 20 minutter. 



Pakk den varme nøtten inn i ett håndkle og slå på den med en hammer, du vill nå se at skallet sprekker og løsner fra kjernen  slik att du sitter igjen med kokoskjernen. 



Denne kjernen har et tynt, brunt skall - ta vekk dette med en ostehøvel eller potetskreller. 


Riv eller strimle kokosen etter eget ønske, på Angel Food kaken har jeg strimlet kokosen, da kan man bruke ostehövel eller om kan har en strimlefunksjon i miksmasteren sin. 




For å få ristet kokos, legg strimlene på et bakepapir og rist de i ovene på 175 grader i ca. 10 min til de er litt gyldne.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar