lørdag 9. juli 2011

Italiensk Sjokolade-Ricotta Kake






 
Denne kaken er utrolig god, smelter i munnen og har en smak av mørk sjokolade.
Perfekt for oss sjokoladeelskere!
Den blir høy og fin men alikevel utrolig saftig, og den er ordentlig mørk som sjokoladekake skal være.




Jeg har brukt 2 st 24 cm former her, men man kunne nok like gjerne laget 3 bunner for lagene var tykke ( i hvertfall om man brukte 22 cm isteden), i såfall hadde jeg dobblet frostingen for det ble litt i underkant.
Dette er min vri på Italiensk sjokolade kake, håper dere liker den :-)




Italian Chocolate - Ricotta Cake

400 gram mel
100 gram kakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
600 gram sukker
2,5 dl solsikkeolje
250 gram  ricotta ost (en boks)
2 ts vanilje extract (kan byttes ut med vaniljesukker)
3 egg
3,25 dl vann

Sett ovnen på 175 grader, smør 2 springformer på 24 cm.  Bland sammen mel, kakao,  natron, bakepulver og salt i en bolle. Sett denne til side.



I en bakebolle visper du sammen olje, ricotta, vanilje og sukker til dette er godt blandet. Tilsett så eggene, visp godt.



Ha i melblandingen og vannet vekselvis på lav miksehastighet til allt er godt blandet.



Fordel røren i formene og stek på 175 grader i 35-45 minutter, prøv med en bakepinne - om det ikke setter seg fast noe deig er den ferdig.



Frosting

3 dl Rømme (kan også tenke meg at Tyrkisk Yogurt hadde vært godt)
100 g mørk sjokolade av god kvalitet - 70 % kakao.
1 dl melis

Smelt sjokoladen i vannbad, la den kjøle seg litt og visp den så inn i rømmen sammen med melisen.
Jeg syntes det ble litt lite frosting, så gang gjerne dette opp med en halv gang til om du liker å ha mye på.

Server med friske bær , eller kanske litt krem? 

Kos dere!!!




2 kommentarer:

  1. Funker det å halvere denne? Tenkte lage den på et italiensk skoleprosjekt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Det burde gå helt fint å halvere den! Jeg har forresten flyttet denne bloggen til www.sukkerfeen.com så følg gjerne bloggen der så finner du masse nye oppskrifter! Der er det forresten enda en ricotta kake: http://www.sukkerfeen.com/2011/10/17/ricottakake-med-smak-av-sitrusfrukt-og-mandel-2/ , men denne sjokoladevarianten er utrolig god så du bør absolutt prøve den!

      Slett