tirsdag 2. august 2011

Små, Franske Ripskaker





 
Nå er det tiden for rips, jeg har i hvertfall masse her i hagen!
Dette er en oppskrift på franske ripskaker, en slags små mandelkaker.  Den søte nøttesmaken passer bra til den syrlige ripssmaken. På fransk heter disse Petits gâteaux aux groseilles. 
Så ut å plukk bær!



Små, Franske Ripskaker (8-12 st avhengig av størrelse)


160 g melis
120 g mandelmel
100 g mel
rips
6 eggehviter
0,5 ts bakepulver
120 g smør


Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret.
Sikt mel og melis sammen og bland dette med mandelmel og bakepulver.

Visp eggehvittene lett for hånd og rør disse inn sammen med det tørre.
Bland godt og ha i det smeltede smøret.



Hell røren i ønskede former, smurt på forhånd. Jeg brukte en vanlig muffinsplate.
Strø over rips.



Stek på 180 grader i 15-20 min, sjekk med bakepinne.
 La de kjøles litt i formen før du flytter de over på en rist.
Sikt litt melis over som pynt.












3 kommentarer:

  1. Disse ser gode ut, men er det riktig at man skal ha SALT i røra? Det står ikke salt i oppskriften men i teksten.

    SvarSlett
  2. Hei, der har det skjedd en glipp, det skal IKKE være salt, takk for at du sa fra - håper du liker dem! Carro

    SvarSlett
  3. Hei disse skal jeg prøve :-) Men hvor mye rips bruker du?

    SvarSlett