mandag 15. august 2011

Banankake med peanøtt frosting og sjokolade ganache


 
Denne kaken er en garantert favoritt å ha med seg i selskap , den kommer til å forsvinne fort!
Den nydelige kombinasjonen av smaker gjør den til en slags blanding av snickers og banana split.
Jeg skulle lage en kake til et selskap og visste ikke helt hva som allerede fantes av kaker der, derfor tenkte jeg at banankake var en god ide siden det sikkert ikke var der fra før, den lages ofte med Cream Cheese frosting, men jeg ville ha noe annet å tenkte att peanøtt ville vært godt, men banan og sjokolade er jo en uslåelig kombinasjon det også. Så da var det bare en ting å gjøre - ta med begge! Og det ble helt perfekt.




Saftig Banankake 

300 g (ca 3 st ) mosede, godt modne bananer 
2 ts sitron saft
400 g mel
1/4 ts salt
1,5 ts natron
170 g smør - romstemperert
430 g sukker
3 egg
2 ts vanilje extract  (eller 3 ts med vaniljesukker)
3,5 dl kefir/kulturmelk


I tillegg trenger du ingredienser til:

Peanøtt Frosting og Sjokolade Ganache

Peanøtter og sukkerperler i gullfarge til pynting.


Sett ovnen på 140 grader,  smør to former på 22 cm og strø dem med mel.
I en bolle bland moset banan og sitron , rør godt og sett til side.


 I en skål bland mel, natron og salt (og vanilje om du bruker vaniljesukker istedefor extract).



I en bakebolle rører du smør og sukker porøst og luftig, bland inn ett egg av gangen og vanilje extract.


 
Ta nå i mel og kefir i omganger mens du mikser til allt er godt blandet. Rør tilslutt inn banan.



Fordel i de to formene og stek de i ca 1 time på 140 grader. Sjekk med bakepinne - den skal komme ren ut.




 
 Mens kakene avkjøles kan du lage frostingen, oppskrift og fremgangsmåte finner her; Peanut Frosting.

Bred på rikelig med frosting på en av bunnene, og så ned på siden.




Legg nå på bunn nr 2, og smør på resten av frostingen på toppen og sidene av denne.



Sett kaken i kjøleskapet slik at frostingen setter seg.

Nå lager du sjokoladekremen som skal være på toppen, oppskrift finnes her : Sjokolade Ganache.

Hell Sjokolade Ganache over kaken , ha den gjerne på en rist når du gjør dette, pynt med peanøtter og perler og sett i kjøleskap - så er det bare å kose seg!












3 kommentarer:

  1. Den ser farlig god ut! Men så er jeg utrolig glad i peanøtt og sjokolade!

    SvarSlett
  2. Den er ubeskrivelig god, ganske søt og utrolig mektig, men farlig god! Måtte bare prøve den en dag!
    (kan den fryses?)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Line !
      Har ikke prøvd å fryse den, men jeg antar at det burde gå helt fint. Ja den er mektig og veldig god :-) jeg har flyttet bloggen min til www.sukkerfeen.com , så følge meg gjerne der. Alle oppskriftene fra Carros Bakeblogg er tatt med dit også!

      Slett