mandag 15. august 2011

Sjokolade GanacheGanache er en det du får om du blander varm fløte med sjokolade, man kan også ha i litt smør, rom eller annen type sprit/likør, eller amakstilsetning som vanilje. Dersom man bruker denne varm kan den helles over en kake for å få en ren, blank og pen overflate. Man kan vispe den opp når den har kjølet seg litt og da blir det som en tykk krem som man kan bruke til f.eks kakefyll. Det er utrolig lett å lage, går kjemperaskt å gir en veldig proff overflate på kaken - og det smaker veldig godt.  Dette er en enkel basisoppskrift.


Sjokolade Ganache 

220 g sjokolade (helst mørk av god kvalitet)
230 ml kremfløte
(1 ss rom eller annen type smak - valgfritt )


Hakk sjokoladen i biter og lett den i en bolle som tåler varme. Jeg har her blandet litt ulike typer sjokolade fordi jeg hadde endel rester i skapet. 
Kok opp fløten og ta den av platen.
Hell fløten over sjokoladebitene og rør forsikig rundt til allt har løst seg opp. Det er viktig å røre forsiktig slik at du ikke får luftbobler i. Rør til slutt i rom eller annet dersom du ønsker det, ellers er det veldig godt uten også.Så er det bare å helle den over kaken , det hjelper om kaken er ganske kald, slik at sjokoladen setter seg fortere. Begynn i midten og jobb deg utover, smør gjerne ut med en spatel eller skje. Man kan dekke kaken helt, eller la det renne i striper ned  - mulighetene er mange! Sett den så i kjøleskapet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar