søndag 21. august 2011

Boston Cream Pie

Denne enkle og ikke så pene - men utrolig gode - kaken (for det er en kake og ikke en pai som navnet tilsier) har rene gode smaker som passer perfekt sammen om som alle liker. Den passer til alle anledninger.
Dette er en klassisk Amerikansk kake som har sin historie helt tilbake til 1850 tallet.  Den består rett og slett av en vaniljekake som er delt i 2 bunner med  tykk vaniljekrem i mellom og men et trekk av sjokolade ganache. Kake bunnene er ganske tynne og  det skal være mye krem i mellom!
Du bør planlegge denne litt i forveien siden vaniljekremen bør ha 2 timer i kjøleskap og det er veldig viktig at kaken er helt avkjølt før du fyller den.
Lag den gjerne dagen i forveien.
Den ser kanske ikke å eksklusiv og bedårende ut som mange andre kaker nå for tiden, men den er sjarmerende alikevel og ser i hvertfall veldig hjemmelaget ut også slipper du å være redd for at ingen tør å hugge inn i frykt for å ødelegge pynten!


Boston Cream Pie 

120 g mel
30 g maizena
150 g sukker
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt 
1,25 dl melk
0,5 dl solsikkeolje
2 egg separert i plommer og hviter
1 ts vanilje extrakt 
0,5 ts eplesider eddik eller sitronsaft

1 sats Luksus vaniljekrem
En halv sats Sjokolade Ganache (kan lages helt tilslutt når allt annet er ferdig)

Sett ovnen på 175 grader. Smør og mel en springform på ca. 22 cm.
Bland mel, maizena, sukker, bakepulver og salt. Lag en fordypning i midten og hell i melk, olje eggeplommer og vanilje - miks godt til du har en jevn røre.


 
I en separat bolle mikser du eggehviter sammen med eddik til de er stive, hvite og fluffy.



Hell den første blandingen forsiktig i sammen med eggehvitene og vend de sammen. Her er det veldig viktig å være passe på å ikke røre for fort og hardt for da detter eggehvitene sammen.

 
Hell nå røren veldig pent og sakte i en smurt og melet springform.



Inn i ovenen på 25-30 grader, test med bakepinne, ingen ting skal sette seg fast.
Kaken skal ha god "fjæring" - da er den ferdig. Fjern formen og snu kaken opp og ned på en rist til avkjøling.
 
Montering: 
Del kaken i 2 like bunner, legg på tykkt med vaniljekrem i midten. Lag Sjokoladeganache etter oppskriften, la den tykne litt og hell over kaken - se beskrivelse på eget innlegg. 







Hilsen Carro

1 kommentar:

  1. Mmmm....den så smaskens ut. Den får jeg se om ikkejeg får tid til å prøve en dag :)

    SvarSlett