søndag 21. august 2011

Luksus Vaniljekrem


 
   
Dette er en nydelig krem å bruke som fyll i kaker eller til andre desserter.
Denne vaniljekremen er ganske lik den andre jeg har her, men den har flere eggeplommer og vaniljestang istedenfor extrakt så derfor har jeg kalt den for Luksus Vaniljekrem. Den har en utrolig god smak, perfekt som kakefyll eller til desserter etc. Det er helt klart noe som gir en enkel kake det lille ekstra dersom man bruker en hjemmelaget vaniljekrem istedenfor kjøpt.



Luksus Vaniljekrem

4 dl melk
Frø fra en halv vaniljestang
6 eggeplommer
150 g sukker
0,5 dl maizena ( ca 20 g)
1 ss usaltet kaldt smør


Del vaniljestangen i to, split den langs midten og skrap ut frøene. 



Hell melken i en kjele, bland den sammen med vaniljefrøene og la dette koke opp.
Ta av platen og la det stå i 10-15 min. 



I en bolle visper du eggeplommer og sukker luftig. Ta i maizena og miks godt til allt er ordentlig blandet.




Ta i den varme melken litt etter litt til allt er ordenlig blandet uten klumper, hell det tilbake i kjelen og varm opp på nytt mens du visper hele tiden. Jeg pleier å bruke en håndmikser i kjelen på lav-mellomhastighet.
Kremen kommer plutselig til å bli helt tykk , det gjør ikke noe om den får et lite oppkok heller, når den blir tykk tar du den rett av platen og rører inn en spiseskjed med kaldt smør.



La den avkjøles en stund før du tar den over i en bolle og dekker den med plastfilm , sett kremen så i kjøleskap i minst 2 timer før bruk.
Et tips er å legge plastfilmen helt oppå kremen, da slipper du at det dannes en hinne på overflaten. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar