mandag 1. august 2011

Chocolate Chip Cookies

 
Er det noe nesten alle bakeblogger har en oppskrift på så er det Chocolate Chip Cookies i alle mulige varianter. Dette er en klassisk oppskrift uten for mye krimskrams, så kan man heller tilsette det man vill av andre ting dersom man ønsker det. Mange oppskrifter på cookies gjør at de flyter ut for mye under steking og blir ganske tynne og veldig harde/sprø , men disse blir store, tykke, sprø ytterst og  litt myke i midten. De er virkelig uimotståelige. Her kommer oppskriften:



Chocolate Chip Cookies (22 st store)

250 g mel
0,5 ts natron (bikarbonat)
0,5 ts salt
170 g smeltet margarin (eller smør men margarin kan være bedre akkurat her)
200-220 g brunt sukker
100 g vanlig sukker
1 ss vanilje extract
1 egg
1 eggeplomme
300 g grovhakket sjokolade, gjerne blanding av lys og mørk

Bland sammen mel, natron,salt i en bolle.



Smelt margarinet og miks det sammen med hvitt og brunt sukker. Miks så inn egg og vaniljeextract.




Så blander du inn melblandingen og tilslutt sjokoladen.




Nå er det viktig at kakedeigen får stå kjølig før den skal i ovnen slik at margarinet stivner, ellers vill de renne ut. Sett bollen i kjøleskap i minst en time. Den kan godt stå over natten også, eneste er at det da kan bli litt vanskeligere å porsjonere ut kakene hvis deigen er helt hard.
Legg opp deigen i små tykke rundinger på brett med kakepapir, de skal være ca 5-5,5 cm i diameter og 2 cm tykke.  Du må beregne god plass i mellom hver, jeg fikk maks 9 på hvert brett.




Inn i forvarmet ovn på 165 grader i 15-20 min.
Cookiesene er ferdige når du ser de begynner å bli litt brune langs kanten, ikke la de stå for lenge så de blir tørre.  Når de er ferdige blir de ca 10 com i diameter :-)

La brettet kjøle seg litt på benken för du forsiktig legger over en og en cookie på rist , la de stå i ca 45 min før du spiser dem opp! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar