mandag 8. august 2011
Kladdkaka - Svensk klissete sjokoladekake!
Kladdkaka er ren nostalgi for meg, det er en sjokoladekake som egentlig er veldig lik brownies, men som i stedenfor å deles i firkanter serveres som en hel kake, som er litt seig og sprø ytterst og myk og klissete - gjerne litt flytende inni. Alle har en egen tanke om hvordan den perfekte Kladdkakan skal være.
Jeg elsket å lage denne da jeg var barn. Den serveres varm/lunken med vaniljeis til !
Carros Kladdkaka
125 g smør, smeltet
1,5 dl sukker
1,5 dl brunt sukker
2 egg
0,5dl kakao
1 ts vaniljesukker
1,5 dl mel
Og for å få den ekstra god; 50 gram mørk sjokolade i biter.
Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og rør det sammen med sukkeret. Bland inn ett og ett egg.
I en annen bolle blander du sammen mel, vaniljesukker og kakao. Miks så de to blandingene sammen.
Hell røren i en form, jeg brukte en paiform på ca. 22 cm. Trykk sjokoladebiter i deigen dersom du ønsker ekstra sjokoladesmak og sett kaken i ovnen på 175 grader i 20-30 minutter.
Sjekk med bakepinne - den skal være litt klissete inni.
Ønsker du å lage denne i en langpanne kan du gange oppskriften med 3!
Carro
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mycket god
SvarSlett