søndag 26. juni 2011

Plommeriddere - godt og sommerlig



  
Nå har det gått noen dager siden sist oppdatering men det har alikevell vært action på bakefronten her i huset. Dagens kreasjon er en variant av armeriddere med et sommerlig preg. Nytes i solen med litt is og kanske en god kopp kaffe?  Jeg har brukt plommer nå, men man kan fint bruke aprikos, eple eller noe annet man har for hånden. Oppskriften gir ca 4 st, kanskje et par ekstra hvis man ikke har så store/tykke brødskiver. Oppskriften består av en saus som man steker plommene i og så de arme ridderne. 






Plommer og saus


4-5 plommer - stein fjerne og hver plomme deles i 4 båter. 
2 ss smør
2 ss sukker
1,5 ts kanel
0,5 dl kremfløte

Stek plomme båtene i smør, kanel og sukker til de har fått fin farge og er myke og møre. 
Hell på fløte og la det koke i noen minutter til du får en tykk saus. Legg dette tilside. 

Arme riddere

2 dl melk
0,5 ts vanilje extrakt   
25 g sukker 
3 ss mel

4-5 brødskiver (loff eller brioche)  

Smør til steking, mynte og mandelskiver til pynting. 

Bland melk, sukker og vanilje i en kjele og varm opp til kokepunktet (men det skal ikke koke), ta det av platen og visp inn et egg og så mel ( 3 rause ss)  så det blir en røre av det hele. 

Dypp brødskivene godt ned i røren, så skiven blir gjennomfuktet, og stek så skivene i smør i stekepannen til de får en fin gylden og sprø overflate.  


Dander plommer og saus pent på hver skive og pynt gjerne med litt skivet mandelflak og frisk mynte. 

Nytes gjerne med iskrem :-)  

 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar