torsdag 28. juli 2011

Carros Oreoiskake

 
Denne kommer du ikke til å lage bare én gang.... 
Fantastisk god iskake.



Her er oppskriften:

Carros Oreoiskake

2 pakker Oreokjeks
50 gram smør - smeltet (kan utelates)
6 egg
3 dl sukker
2,5 dl (en boks) Mascarpone ost
4 dl kremfløte
1 pakke med ferdig miks til sjokolademousse

Smelt smøret, knus 1 av kjekspakkene til smuler. Bland dette sammen og trykk det flatt i bunnen av formen. (alternativt kan man bare strø smulene i bunnen uten å ha i smør, da er den lette å løsne fra formen men det blir ikke en like definert "bunn" som når man blander med smør).


Grovhakk den andre pakken med Oreos og legg disse tilsiden.


Pisk egg og sukker hvitt og stort, la det stå ganske lenge i mikser så det blir skikkelig luftig.



Visp fløte til krem i en annen bolle og ha i frø fra 1 hel vaniljestang i kremen. Når kremen er ordentlig tykk (men ikke helt stiv) mikser du den forsiktig sammen med mascarponeosten på lav hastighet.
Bland kremblandingen  forsiktig sammen med eggeblandingen. 
n av de grovhakkede Oreokjeksene inn i blandingen.


Bland Sjokolademoussen etter anvisninger på pakken (men det er ikke nødvendig å la den stå å stivne slik det står på pakken så lenge den er relativt tykk i utgangspunket, omtrent som krem).
Legg sjokolademoussen i formen , oppå oreosmulene.


Hell så over vaniljeisblandingen


 Strø over resten av de grovhakkede kjeksene




Så er det bare å sette hele herligheten i fryseren i minst 5 - 6 timer, men gjerne over natten.

Sett på kaffen og sett deg i solen og nyt denne kjempegode iskaken!



1 kommentar:

  1. Hei Caroline
    Så fin blogg du har!!:) Jeg har lagt meg til som følger. Jeg er ingen bakedame, men jeg skal helt klart prøve mange av opskriftene dine. Jeg får helt vann i munnen av å se på bildene du legger ut.
    Håper alt står bra til ellers og at du koser deg med lillegutt:)

    Anne-Marte

    SvarSlett