søndag 17. juli 2011

Hjemmelaget vaniljekrem



Dette er en fantastisk god vaniljekrem, lett å lage og den passer perfekt som fyll i kake etc.
Kjempegod med vaniljestang eller extract, men det går helt fint med vaniljesukker også (man kanskje bør ta i litt mer for å få nok vaniljesmak). Denne er fin å lage dagen før den skal brukes siden den med fordel kan stå en natt i kjøleskap for å få riktig konsistens.


Vaniljekrem

3 dl melk
1,5 dl kremfløte
1 ts vaniljeextrakt (eller frø fra en halv vaniljestang).
3 eggeplommer (romstempererte)
Litt salt
0,5 dl maizena
120 gram sukker
1 ss kaldt smør

Kok opp melk, fløte, vanilje, salt og halvparten (60 g) av sukkeret. Ta kjelen av platen.


Visp resten av sukkeret (60g) sammen med eggeplommene og maizena i en bolle for seg.



Hell sakte halvparten av melkeblandingen sammen med eggeblandingen mens du visper, når det er godt blandet heller allt sammen i kjelen hvor du har resten av melken. Skru på platen på medium varme og visp hele tiden under oppvarming - her må du passe på  - det skal IKKE koke!!


La kremen varmes sakte mens du visper til den tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn det kalde smøret.
Ta kremen over i en skål, la den kjøle seg litt og sett den i kjøleskapet med pastfilm eller lokk.
Den bør stå minst 2 timer og gjerne over natten før bruk.

Carro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar