onsdag 27. juli 2011

Mammas iskake


 
Dette er en oppskrift jeg har fått av mamma, den er veldig god!
Kjeksene på toppen og i bunnen gir litt "ostekake følelse".
Passer godt nå i sommervarmen.


Pass på å være tidlig ute med å lage den siden den trenger noen timer i fryseren, minst 5.

1 pakke Digestive kjeks
6 egg
3 dl sukker
6 dl kremfløte

Knus kjeksene eller kjør de i miksmaster slik at det blir bare smuler.
Strø halvparten av smulene i en kakeform eller annen form (gjerne springform eller lignende) .
Her har vi også lagt noen bringeær til pynt på det som blir toppen av kaken.
 

 

 Pisk egg og sukker hvitt og fluffy. Pisk i en annen bolle fløten til krem, bland krem og eggedosis forsiktig sammen. Hell røren oppå smulene i formen og strø til sist over resten av kjekssmulene.



Settes i fryseren i minimum 5-6 timer  avhengig av hvor stor form man bruker. 

Nytes med varm bringebærsaus.

(på bildene har kaken mørke biter i seg fordi vi eksperimenterte med skokoladekjeksbiter i, men denne kaken er best uten )

Tusen takk for oppskriften mamma!


Carro



1 kommentar:

  1. Kjempegod,prøv den alle sammen;)hilsen fra mammaen!!!

    SvarSlett