mandag 25. juli 2011

Amerikansk Gulrotkake


Er det noe man ikke blir lei så er det gulrotkake!
Jeg har letet og prøvd litt forskjellig for å finne den beste oppskriften og denne er virkelig en vinner.
Man kan lett variere den ved å ha med og uten nøtter, annannas, kokos, rosiner, sjokoladebiter etc. så her er det bare å prøve seg frem.
Man kan lage en stor kake , kake med 2 bunner - eller 3 som jeg har gjort her.



Amerikansk Gulerotkake


3 egg
1,6 dl solsikkeolje
2 dl kefir/kulturmelk
300 gram sukker
2 ts vanilje extract
1 ts kanel
0,5 ts Ingefær
1 ts kardemumme
1/4 ts salt
5 dl mel
2 ts natron/bikarbonat
200 gram revne gulerøtter
100 gram valnøtter
75 gram kokkos
1 boks annannas i biter med juice

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader. 
Bland sammen egg, kulturmelk, olje. sukker, vanilje i en bolle og miks godt.



I en annen bolle blander du forsiktig sammen gulrot, annanas, kokkos og nøtter.


I en tredje bolle sikter du mel, natron, kanel, kardemumme, salt og ingefær.




Bland melblandingen sammen med olje/kulturmelk blandingen, bland godt.
Rør tilslutt også inn gulerot blandinge med en treskjed eller lignende, rør allt godt sammen.


Hell røren i smurte og strødde former, jeg brukte 3 st former på 20 cm og da hadde mine en steketid på 20-25 minutter, test med bakepinne om den er ferdig. ( En rektangulær form på 20 x 30 vill ta ca en time og hvis du bruker 2 former a 22 cm tar det ca 40 min )




Frosting: 

75 gram usaltet smør
450-500 gram melis
200 gram Philadelphiaost

 Miks alle indredienser godt sammen - smør på mellom kakelagene, på toppen og tilslutt rundt sidene på kaken om du ønsker det.



 Og avslutt med litt pynt, min er laget av sukkerpasta.




2 kommentarer:

  1. Den var kjempegod! Og veldig fin.. Kosli å være sammen med dere på fredag. Klem fra Madeleine

    SvarSlett